Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
Tiskanje
Slovensko gradivo
biskvȋt -am‛luknjičavo, rahlo pecivo iz jajc, moke in sladkorja’ (20. stol.), biskvȋten.
Razlaga
Tujka, prevzeta prek nem.Biskuit iz frc.biscuit, kar se je razvilo iz lat.biscoctus‛dvakrat pečen’, sestavljenke iz bis‛ponovno, dvakrat’ in coctus > frc.cuit‛kuhan, pečen’, preteklega trpnega deležnika od coquere‛kuhati, peči’ (LaÉ, 89).