Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
Enako je stcslovan.kvasъ‛kvas, kislo testo, vrsta kisle pijače’, hrv., srb.kvȃs‛kvas’, rus.kvás‛vrsta kisle pijače (na suhem kruhu kvašena voda)’ (zakváska‛kvas’), češ.kvas‛kvas, vrsta kisle pijače’. Pslovan.*kvȃsъ se je razvilo iz ide.*ku̯ah2tso- (ali *ku̯āth2so-) ‛kvas, sredstvo za fermentacijo’, iz česar je izpeljano še lat.cāseus‛sir’. Dalje je sorodno let.kûsât‛vreti’, stind.kváthati‛vre, kipi’, got.ƕaþō‛pena’, vse iz ide.baze*ku̯ah2t-, *ku̯ath2-‛spuščati mehurčke, vreti, kisati se, fermentirati, gniti’ (Be II, 116, ES XIII, 153, Po, 627 s., LIV, 332).