Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
margarȋna -ež‛maslu podobna snov iz rastlinskih maščob’ (20. stol.).
Razlaga
Prevzeto prek nem.Margarine iz frc.margarine‛margarina’, kar je (po vzoru frc.glycérine‛glicerin’) izpeljano iz frc.margarique (acide)‛margarinska (kislina)’. Ta kislina, ki je bistveni sestavni del margarine, je poimenovana po gr.márgaron‛biser’ zaradi svoje bisernate barve (Kl, 461, LaÉ, 445).