Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
napolitȃnka -ež‛pecivo iz oblatov v več plasteh z nadevom’ (20. stol.).
Razlaga
Prevzeto in prilagojeno iz avstr.nem.Neapolitaner (tudi Neapolitanerschnitte) ‛napolitanka’, dobesedno ‛Neapeljčan, neapeljski’, izpeljanke iz nem.Neapel‛Neapelj’, it.Napoli. Napolitanke so namreč prvotno nadevali s kremo iz lešnikov, ki so jih uvažali iz okolice Neaplja (Du, 1066). It.Napoli se je razvilo iz lat.Neāpolis < gr.Neā́polis, dobesedno ‛novo mesto’, sklopa iz neā́‛nova’ in pólis‛mesto’ (CZ, 792). O gr.pólis glej