Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.


Dovolim vse piškotke Dovolim le nujne piškotke
Tiskanje
 
Slovensko gradivo
 
ragȗ -ja m ‛gostejša dušena jed iz (kosov) mesa z dodatkom blagih začimb’ = novolat.‛ius carneum’ (20. stol.).
 
Razlaga
 
Tujka, prevzeta (eventualno prek nem. Ragout) iz frc. ragoût ‛začinjena mesna ali ribja obara, ragu’, kar je izpeljanka iz frc. ragoûter ‛zbujati tek’, to pa je sestavljeno iz frc. re- ‛ponovno, znova’ in goûter (*agoûter) ‛okušati, poskusiti’, izpeljanke iz goût ‛okus’ < lat. gustus ‛okus’ (Kl, 579, LaÉ, 628, 349 s.).
 
Povezana iztočnica
 
Glej tudi degustácija.