Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
ragȗ -jam‛gostejša dušena jed iz (kosov) mesa z dodatkom blagih začimb’=novolat.‛ius carneum’ (20. stol.).
Razlaga
Tujka, prevzeta (eventualno prek nem.Ragout) iz frc.ragoût‛začinjena mesna ali ribja obara, ragu’, kar je izpeljanka iz frc.ragoûter‛zbujati tek’, to pa je sestavljeno iz frc.re-‛ponovno, znova’ in goûter (*agoûter) ‛okušati, poskusiti’, izpeljanke iz goût‛okus’ < lat.gustus‛okus’ (Kl, 579, LaÉ, 628, 349 s.).