Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
rȋčet -am‛jed iz oluščenih ječmenovih zrn’ (19. stol.).
Razlaga
Prevzeto iz štaj.nem.Ritschet, Ritschert‛enolončnica iz fižola, ječmena, slanine, suhega mesa, graha in leče’, kor. nem. tudi Ritschad, širše bav.nem.Ritscher, Rötscher, Rütscher v enakem pomenu (M. S. pri Be III, 178). Beseda je verjetno izpeljana iz nar.nem.ritschen, rötschen, srvnem.rütschen, knjiž.nem.rutschen‛drseti, spodrsniti’, rutschig‛spolzek’, ker je ričet precej sluzasta, zdrizasta jed (Pohl, Die Sprache der Kärntner Küche, 28 ss.).
SNOJ, Marko, Slovenski etimološki slovar³, www.fran.si, dostop 29. 11. 2024.