Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
mehki sir iz kravjega mleka v obliki nizkega hlebca, prekritega z belo plesnijo, po izvoru iz severne Francije►sam. beseda + sam. beseda v imenovalniku
Poleg štirih vrst sira brie pripravljajo še 13 drugih kravjih zorjenih sirov z belo plesnijo.►prid. beseda + sam. besedaPridelovalci tradicionalnega brieja so se soočili z resnim problemom pritiska na cene njihovih sirov.►sam. beseda + sam. beseda v rodilnikuK lahkotni sadni penini se prileže košček brieja, k pikantnejšim sirom se prileže penina izrazitejšega okusa ali starejšega letnika.►priredna zveza
mehki sir iz kravjega mleka v obliki nizkega hlebca, prekritega z belo plesnijo, po izvoru iz severne FrancijePoleg štirih vrst sira brie pripravljajo še 13 drugih kravjih zorjenih sirov z belo plesnijo.
Etimologijaprevzeto iz frc.brie, po francoski pokrajini Brie
1. mlečni izdelek, ki se dobi s strjevanjem mleka, odstranitvijo sirotke, navadno z zorenjem
. mehki sir iz kravjega mleka v obliki manjšega, nizkega hlebca, prekritega z belo plesnijo, po izvoru iz Normandije
eSSKJ: Slovar slovenskega knjižnega jezika 2016, www.fran.si, dostop 27. 11. 2024.