Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za:
vaše nastavitve – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal. Ti piškotki so nujni.
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
Te piškotke (ki niso nujni) prispeva Google Analytics. Google spotoma sledi vašemu vedenju na spletu.
Če te piškotke dovolite, bo Google pač vedel, da vas zanima pravilna raba slovenščine.
snov živalskega ali rastlinskega izvora, ki povzroči strjevanje mleka pri izdelavi sira►glag. + sam. beseda v tožilniku
● dodati sirilo
Sir je narejen iz nepasteriziranega mleka, mleku dodam le sirilo.Mohant dela iz mleka večerne molže, s katerega zjutraj z zajemalko pobere plast smetane, ga segreje na 35 stopinj Celzija in vanj vmeša sirilo.►prid. beseda + sam. besedaGrobo razrezana in stisnjena skuta zori v lastni sirotki brez dodanega sirila.Posušene cvetove kardija v Španiji in nekaterih delih Južne Amerike uporabljajo kot nadomestek za sirilo.
snov živalskega ali rastlinskega izvora, ki povzroči strjevanje mleka pri izdelavi siraSir je narejen iz nepasteriziranega mleka, mleku dodam le sirilo.
Etimologija↑siriti
eSSKJ: Slovar slovenskega knjižnega jezika 2016, www.fran.si, dostop 16. 12. 2024.